Belső tokos redőnyt szeretne beépíteni?

Szponzorált tartalom

belső tokos redőny

belső tokos redőny

A kereslet és a kínálat igyekszik összhangban lenni egymással. A gyártók és kereskedők próbálnak alkalmazkodni a felhasználói igényekhez, ami szerencsés dolog, hiszen ennek köszönhetően olyan megoldásokat élvezhetünk, amelyekkel szinte mindenki megtalálhatja a számításait.

A ráépített vagy belső tokkal rendelkező redőny jellemzői és egyben előnyei közé tartozik, hogy kiváló légzáró, hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal bír, amelyek még hatékonyabbá teszik egyes funkcióit.

Azonban abban is eltér a többi redőny típustól, hogy nem lehet akárhová beépíteni. A beépítésére már akkor gondolni kell, amikor építkezünk, hiszen a redőnytok méreteivel kell megtoldani felfelé az ablaknyílást. A nyílászáró mérete tehát nem egyezik a nyílás méretével. Érdekesség, hogy a régi faredőnyök cseréjénél viszont minden komplikáltabb tervezés nélkül is beépíthető a belső tokos redőny, hiszen ezeknél a szerkezeteknél már eleve rendelkezésre áll a ráépített redőnyöknek a hely.

A leglátványosabb különbség egyéb redőnyökhöz képest, hogy nem látszik a tokszerkezet, hiszen az a falban található, kívülről elburkolható. Tokszerkezete kamrás doboza hőszigetelő betéttel van ellátva. A szerviz nyílás házon belül hozzáférhető, ezáltal sokkal kényelmesebb és egyszerűbb hozzáférést biztosít, a többi redőnyhöz képest. Ennek anyaga lehet műanyag és alumínium. A redőnylécek szintén készülhetnek alumíniumból és műanyagból egyaránt. A redőnyléc színek skálája széles, azonban a színes léceket inkább alumínium esetén szokták javasolni, hiszen műanyagnál a fehér sokkal tartósabb, nem kezdi úgy ki az időjárás és maga az idő.

A belső tokos redőny hőszigetelés szempontjából a legjobb választás, ugyanis csak annyi nyitott teret hagy, amekkora az ablakkeret és az ablak üvegfelülete. Ez hőszigetelési szempontból nagyon előnyös, plusz leengedett állapotban tovább növeli az ingatlan szigeteltségét.

Körülbelül 25 cm-re van szükség pluszban ahhoz, hogy ezt a redőnyt építhessük be, ami igazán megéri abban az esetben, ha lehetőségünk van előre tervezni a redőnnyel! Minden tulajdonságát és előnyét figyelembe véve az egyik legjobb redőnyre tehetünk szert általa. A belső tokos redőnyöknél a redőnyléceket tökéletesen az ingatlan stílusához igazíthatjuk színben. A ráépített redőnyökkel kapcsolatban lehetőségünk van beépített szúnyoghálóval felszerelt szerkezetet vásárolni, valamint olyan biztonsági kiegészítőket, mint a feltolásgátló, ami növeli otthonunk védelmét. Motorizálható, de redőny motort utólagosan is be lehet építeni.

Belső tokos redőnyét személyre szabottan, egyedi méretben is legyártják, tehát mindegy mekkora méretű nyílászárókat szereltetne be, ezeket a redőnyöket is igény szerint méretre gyártják. A redőnyszerelés szakértelmet kíván, ezért mindenképp redőnyös cégre érdemes bízni a kivitelezést. A helyszíni felméréssel együtt megtörténhet az igényfelmérés, a méretvétel, majd megkezdődhet a gyártás. Rövidesen pedig beépítésre kerül a redőnyszerkezet, amely hosszú évekig fog szolgálni.

A Redőnyben Otthon szakemberei az első lépésektől kezdve segítenek kiválasztani a legjobb beépített árnyékoló megoldást Önnek, melyet szakszerű kivitelezéssel biztosítanak, továbbá a későbbiekben az esetleges szervizelésben is szakértő társra találhat bennük!