Withania somnifera, ashwagandha.

Szponzorált tartalom

Withania somnifera

Withania somnifera

Ashwagandha kapszula és retinol szérum

Számos tanulmány kimutatta, hogy az ashwagandha kapszula csökkenti a vércukorszintet. Egy kémcsőben végzett teszt megerősítette, hogy növeli az inzulinelválasztást. A skizofréniában szenvedő betegek négyhetes vizsgálata és nyomon követése során a kutatók megállapították, hogy a kezelt betegek átlagos éhgyomri vércukorszintje 13,5 mg/dl-es csökkenést mutatott, szemben a placebóval kezelt betegekkel, ahol a csökkenés csak 4,5 mg/dl volt.

Állatkísérletekben végzett kémcsöves vizsgálatok kimutatták, hogy az ashwagandha elősegíti az apoptózis indukcióját, ami lényegében a rákos sejtek programozott halálát jelenti. A növény fogyasztásával a rákos sejtek kevésbé lesznek ellenállóak az apoptózissal szemben.

Enyhíti a szorongást és az álmatlanságot

A Withania somnifera csökkenti a kortizolszintet. A kortizolt, más néven “stresszhormont” a mellékvesék termelik stressz hatására, vagy amikor a vércukorszint túl alacsony. A krónikus stresszben szenvedő felnőttekkel végzett kutatás során azok, akik aszwagandhát szedtek, jelentősen csökkentették a kortizolszintet a kontrollcsoporthoz képest. A legnagyobb adagot szedőknél átlagosan 30%-kal. A krónikus stresszben szenvedő embereken végzett kutatásból kiderült, hogy a Withania Opiumot szedőknél átlagosan 69%-kal csökkent a szorongás és az álmatlanság, míg a placebocsoportban 11%-kal.

Az Ashwagandha kapszula növelheti a tesztoszteron termelést és fokozhatja a férfiak termékenységét. Azoknál a férfiaknál, akik stressz miatt kaptak ashwagandhát, magasabb antioxidáns-szintet, jobb spermaminőséget, valamint megnövekedett izomerőt figyeltek meg. A növény bizonyítottan növeli az izomtömeget és csökkenti a testzsírt. Gyulladáscsökkentő hatása mellett az ashwagandha a koleszterin- és trigliceridszint csökkentésével javíthatja a szív egészségét.

Mindenki el tudja viselni?

Bár az ashwagandha kapszula a legtöbb ember számára biztonságos, egy bizonyos csoport nem használhatja. Az autoimmun betegségekben szenvedőknek kerülniük kell ezt a növényt, kivéve, ha az orvos kifejezetten engedélyezi. Ide tartoznak a reumás ízületi gyulladásban (rheumatoid arthritis), lupuszban, Hashimoto pajzsmirigygyulladásban és 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők. A pajzsmirigybetegség miatt gyógyszert szedő személyeknek óvatosnak kell lenniük a szedésével, mivel az ashwaganda kapszula potenciálisan megnövelheti a pajzsmirigyhormonszintet. A Withania somnifera szintén nem ajánlott terhesség alatt álló nőknek és szoptatós anyáknak. Alkalmazása fokozza az altató és szorongásoldó gyógyszerek hatását, ezért egyidejű alkalmazásuk nem ajánlott!

Adagolás

Az ashwagandha ajánlott adagja az étrend-kiegészítő típusától függ. A kivonatok hatékonyabbak, mint a nyers ashwagandha gyökér, vagy por. Minden esetben kövesse a csomagoláson található utasításokat. Az Ashwagandha port este, lefekvés előtt 30 perccel ajánlott bevenni, 0,5-1 teáskanálnyi port (2-3 gramm) 200-300 ml folyadékban kell elkeverni.

Retinol: Igazán hatékony harcos a ráncok ellen, megelőzi és eltünteti a ráncokat. Hogyan kell használni?

A retinol olyan anyagként szerzett hírnevet, amely hatékonyan lassítja az öregedés jeleit. Azonban semmiképpen sem kell megvárnia, hogy a ráncok elkezdjenek mélyülni. Kinek való, hogyan kell elkezdeni az adagolását, és mire kell gondolni az első alkalmazás előtt?

Számos olyan termék létezik, amelynek célja a bőr természetes öregedésének lassítása (Fókuszban az anti-age: A legfontosabb összetevők, amelyek eltüntetik a ráncokat). Az egyik leghatékonyabb öregedésgátló fegyver azonban egyértelműen a retinol, amellyel egyre több nő kísérletezik. Ha saját maga szeretné kipróbálni a képességeit (szó szerint), akkor először is alaposan meg kell ismerkednie vele. A retinolnak megvannak a maga sajátosságai, amelyeket valóban érdemes ismerni, mielőtt megveszed az első szérumodat.

Mi a retinol?

Mindenhol hallani a retinolról, de mi is ez valójában? “A retinoidok az A-vitaminból származó anyagok, amelyek többfunkciós hatással vannak a bőrre. Növelik a kollagéntermelést, befolyásolják a bőrsejtek érését és feszesítik a bőr felszíni rétegét. Ha retinolt írnak fel Önnek, számíthat az öregedés jeleinek csökkenésére és a bőr minőségének általános javulására. És vigyázz, a pigmentfoltokra is pozitív hatással van.

A pattanások ellen is hatásos

A retinol szintén segíthet a problémás bőrön. “Az A-vitamin a leghatékonyabb hatóanyag a bőrfiatalításban, de segít a pórusok eltömődésének megszüntetésében is, ami elősegíti a bőr tisztulását, és ellensúlyozza a pattanásokat és a bőrhibákat. Ha már hosszú ideje küzd a pattanásokkal sikertelenül, közvetlenül is fordulhat bőrgyógyászhoz. Felírhat retinoidokat, amelyek elsősorban a pattanásokra hatnak.