Étteremben ház eladásról beszélgettünk, az energia tanúsítvány fontos része!

Szponzorált tartalom

e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

Mostanában megint nagyban megy az ingatlan biznisz, legalábbis amennyit én látok belőle. Kiderült, hogy az egyik jó barátomnak is van egy háza, pontosabban örökölte, és el szeretné adni, mivel neki nincs rá szüksége és nem valószínű, hogy lesz. Éppen ezért, ahogy mesélte ebéd közben ár becslésre is szüksége volt, meg e-tanúsítványra is.

Abban biztos volt, hogy a tanúsításon jó értékei lesznek, mert egy viszonylag jó állapotban lévő házról van szó, a 12-es skálán (AA+-JJ) valahol közép tájt vagy kicsit följebb képzelte. Én még ennyit se tudtam a beszélgetés elején, szóval jól kezdtünk.

Mint kiderült ős is az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalról lett ilyen okos. Ott ugyanis mindent leírnak, amit tudni kell. Először is, hogy mihez milyen iratok kellenek: a tanúsításhoz elég csak a helyrajzi szám, az ár becsléshez már ennél több kell, amiket beszerezhetsz te is, de megcsinálják ők is egy kisebb összegért.

A tanúsításnak elég csak egy nap, és nagyon jó, mert a papír, amit kapsz utána 10 évig jó, ha nem cserélsz semmit a házon, ami energetikailag befolyásolja (klíma, nyílászáró, kazán, ilyenek).

Mivel ő egyszerre csinálta a kettőt, az egyből (már nem emlékszem, melyikből) a felét el is engedték, szóval mindenképp megérte egy helyen intézni mindkettőt. Én nagyon örültem a híreknek, meg hogy minden milyen gyorsan ment. A barátom is mondta, hogy pont azért meséli, hiszen lehet, hogy nekem is kell majd ilyen valamikor, és tartsam észben az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt, ha arra kerülne a sor.