A https://balatonpro.hu/-n mindenki megtalálhatja a kedvenc vitorlás programját.

Szponzorált tartalom

https://balatonpro.hu/

https://balatonpro.hu/

Az én baráti társaságomban igazán nagy népszerűségnek örvendenek a különböző extrémebbnek mondható vizes programok. Ide sorolom például a wakeboardot, a vízisít, de igazából a vitorlázást is. Az én szívemnek is ez a legkedvesebb az összes közül, ilyenkor valahogy mindig annyira szabadnak érzem magamat. Nem sok olyan sport van, ahol ennyire a természethez közel érzem magamat, minden létező szempontból. Elvégre a víz az, ami szállít bennünket ilyenkor, de a szél nélkül mit sem érne az egész, közben meg ha nem vigyázunk, aranybarnára pirulhatunk a szikrázó napsütésben. Imádom. Erre nincs más szó.

A https://balatonpro.hu/ egy olyan vállalkozás, ahol abban segítenek az embereknek, hogy minél több ilyen csodálatos, vitorlázós és vízi élményük lehessen. Többek között ezért is imádom őket, mert szerintem fantasztikus élmény kimenni a vízre és egész nap csak a természet erejével tekeregni arra, amerre menni akarunk. Van persze ennek egy magasabb szintje is, ami már versenyzésbe csap át. Olykor-olykor eszembe jut, hogy ezt is kipróbálhatnám, de igazából annyi időm sajnos nincsen rá, hogy 1-2 kupán kívül le tudjak jönni külön edzeni is, ezért még annyira nem pörögtem rá erre a lehetőségre.

Arra viszont annál is inkább, hogy a https://balatonpro.hu/- n keresztül foglalva lejöjjek hétvégente és vitorlázzak egyet egy kedves kapitánnyal. Mert hogy nincsen vitorlásra jogosítványok, csak pár évvel ezelőtt beleszerettettek ebbe a sportba és azóta kikupálódtam, mint mancsaft. Aztán lehet, hogy lassan egy hajót is el tudnék vezetni, de azért ezt nem feltétlenül vállalnám be csak úgy, lutrira, hogy vagy bejön, vagy nem. Persze nem azzal a résszel van gond, hogy kinn vagyunk a vízen és ott mit hogyan kell csinálni, hanem sokkal inkább az ilyen finomságokkal, hogy mondjuk hogy állunk ki a hajóhelyről, vagy hogy hogyan kell kikötni különböző szituációkban. Ez a tudás viszont egyáltalán nem mellékes, vagy el hanyagolható, ha valaki egy hajót szeretne elvezetni, tehát nem indulnék el ilyen stabil ismeretek nélkül. Úgyhogy amíg ezt érzem, addig még csak poénból sem próbálnék meg fű alatt szerezni egy hajót, hogy csak úgy vitorlázzak egyet magamban, mert nem vagyok még rá kiképezve.

Ezért szuper, hogy a https://balatonpro.hu/csapatánál olyan lehetőségek is vannak, hogy kapitánnyal együtt történjen a hajó bérlése, így annak sem kell lemondania erről a csodás élményről, akinek egyébként másképp nem lenne lehetősége belevetni magát a vitorlázás szépségeibe. Én nagyon sajnálnám, ha csak ezért lemaradnék róla, ezért imádom, hogy itt ilyet is lehet. Lemegyek mindig Siófokra és onnan indulva teszünk egy kunkort a legtöbbször, az éppen aktuális szélirányoknak megfelelő módon. Nincs is ennél jobb.

Az meg már főleg csak hab a tortán, hogy nem csak ezekre az egyszerű, talán kicsit mainstreamnek mondható vitorlázásra van náluk lehetőség, hanem sok más szervezett programra is. Gondolok itt most arra, hogy lehet náluk akár legénybúcsút vagy leánybúcsút is tartani, ráadásul úgy is, hogy kinn alszotok a kikötőben a hajón. Na meg ezt persze még sok más izgalommal is képesek megfejelni, de ez is mind ott van tételesen felsorolva a weboldalon. De ugyanúgy lehet egy nagyobb csapatot is vinni, akikkel komoly csapatépítős játékokat és versenyeket csinálnak a balatonpro.hu-sok, hogyha arra van igény. Az esőtől sem kell félni, mert itt erre is fel vannak készülve más opciókkal. Arról nem is beszélve, hogyha kellő módon felkészül az ember, akkor nem jön szembe olyan időjárás, ami eltántorítaná a hajózástól. Vagy csak nagyon ritkán. Remélhetőleg nem akkor megy oda az ember megkérni a kedvese kezét, mert, hogy erre is volna ám lehetőség a hajón. De ha mégis, az is igazán különleges emlék maradhatna.

Ha pedig az aggasztana valakit, hogy vajon milyen hajók lehetnek, amiken adott időt el kell majd odakinn tölteni, az se csüggedjen. Minden barátságos „ladikot” meg lehet nézni a honlapon, ahol aztán szembesülhet vele az ember, hogy milyen csodálatos szörnyetegek ezek valójában és mennyire tekintélyt parancsolók. A BalatonPro flottája ebből a szempontból is nagyon színes, érdemes körülnézni – az oldalon és persze élőben is.

Ha felkeltette valami hasonló az érdeklődéseteket, akkor nézzetek körül a https://balatonpro.hu/ weboldalon, mert tényleg nagyon sokféle program közül lehet náluk választani a lánybúcsútól kezdve, a céges csapatépítőkön át, a kis létszámú rendezvényektől az igazán komoly tömegeket megmozgatni képes létszámokig. Vitorlásra fel!