Pontosan mit jelent az impotencia?

Szponzorált tartalom

Mik az impotencia okai?

Vigyázni kell ennek a szónak a használatával, mert több értelme van és gyakran félreértéshez vezethet. Az impotencia sajnos egy általános probléma, amivel a férfiak nagy része küszködik.

Viszont mindenképp különbséget kell tenni, hogy merevedési zavarról van szó vagy nemzőképtelenségről, mivel a kettő nem ugyanaz. A merevedési zavar esetében általában könnyebb segíteni, hiszen megvan a szexuális vágy, csupán a szervezet nem úgy reagál, ahogyan azt szeretnénk.

Ennek lehetnek lelki okai, de általában az 50 év feletti férfiak esetében már szervi probléma az okozója az esetek többségének. Amennyiben az impotencia nem lelki eredetű, amit például a depresszió vagy a stressz okoz, akkor különféle hatóanyagokkal precízen beállítható a szervezet reagáló képessége. Minden olyan pontos lesz és úgy fog működni, mint egy svájci óra.

Az impotencia tehát elég tág fogalom és a kezelés megkezdése előtt, mindenképp meg kell győződni a probléma valódi mivoltáról és ezután a kiváltó okokat kell tüzetesebben górcső alá venni.