Legionella kockázatbecslés a MultiEgis segítségével!

Szponzorált tartalom

legionella kockázatbecslés

legionella kockázatbecslés

Érdekes dolog, hogy bizonyos baktériumok hiába vannak jelen közvetlen környezetünkben, csak adott körülmények között képesek egészségügyi problémát előidézni. Ilyen a légiós betegség is, avagy az a baktérium, ami miatt bizonyos időközönként muszáj a legionella kockázatbecslés elvégzése, hiszen félő, hogy az emberek megbetegedését okozza a baktérium.

A baktériumok szaporodásához 20 és 51 Celsius fok közötti hőmérséklet az ideális, de ezeken alul vagy felül elpusztulnak. Nem csak a klímaberendezésben, szökőkutakban található meg, hanem az otthoni zuhanyfejben is. Érdekesség, hogy a gyomorba jutva nem okoz problémát, azonban ha belélegezzük, vagyis a tüdőbe jut, akkor komoly gondokkal számolhatnak a fertőzöttek. Tüdőgyulladást is okozhat sajnos, ezért elengedhetetlen a legionella kockázatbecslés az olyan helyeken, mint a fürdők, irodák, iskolák és minden olyan intézmény, ahol adottak a körülmények a szaporodáshoz, fertőzéshez.

A leggyakoribb rizikófaktor a nem megfelelően karbantartott klíma. Ez a berendezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami érthető, azonban muszáj odafigyelni a tisztítására, melyhez szintén érdemes szakértő segítséget kérni, hogy biztosan ne növeljük a betegségek kialakulásának kockázatát.

Amennyiben legionella kockázatbecslés miatt keres erre szakosodott céget, akkor ajánljuk figyelmébe a MultiEgis nyújtotta szolgáltatásokat!