Keserűsó | Miben segít?

Szponzorált tartalom

Keserűsó

A keserűsó, illetve a glaubersó évszázadok óta ismert méregtelenítő, emésztésserkentő, sőt: szépségápoló szerek! A keserűsó segíthet a méregtelenítés során, de nem mindegy, hogyan használjuk!

A keserűsó segíthet megtisztítani a szervezetünket a káros méreganyagoktól, külsőleg alkalmazva pedig akár ízületi bántalmakra és bőrproblémákra is megoldást nyújthat!

Emésztés javítására

A különböző emésztési problémák, a szorulás és a puffadás civilizációs betegségnek számítanak, amit az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, valamint szervezetünk elsavasodása okozhat.

A keserűsó segítséget jelenthet bélproblémák, szorulás esetén is: vízmegkötő képessége révén fellazítja a székletet, így könnyítve meg a salakanyagok kiürülését. Használatával azonban legyünk mértéktartók, és elővigyázatosak, mert ha túlzásba esünk, erős hasmenést okozhat.

Így használjuk: ½ teáskanál glaubersót 1 pohár vízben oldjunk fel, alaposan keverjük el, majd igyuk meg! Az íze nem a legkellemesebb, de a hatását rövid időn belül érezhetjük, éppen ezért ne közvetlen az előtt fogyasszuk, mielőtt elindulnánk otthonról! A keserűsó émelygést, hányást, valamint gyomor-és bélirritációt is okozhat, ezért használata előtt ajánlatos háziorvosával konzultálnia!

Gyulladáscsökkentésre, szépítkezésre

Ha okosan használjuk, a keserűsóval dúsított ülőfürdő segíthet az izom és ízületi fájdalmak enyhítésében de alkalmazhatjuk meleg vizes lábfürdőhöz is, ami nyugtatja, és felfrissíti a fáradt, sajgó lábakat, miközben puhává varázsolja a sarkakat. A keserűsó szépségápolási praktikának is figyelemre méltó: a zsírosodásra hajlamos hajkoronánkat is szebbé varázsolhatjuk, ha kúraszerűen alkalmazva a samponba keverünk egy kevés keserűsót. Vízben feloldva, arcmosóként használva pedig a pattanásos bőr gyógyírja lehet. A keserűsó másnaposság ellen is hasznos lehet, ugyanis segít enyhíteni a fejfájást és távozásra ösztökéli a toxinokat.

Méregtelenítésre

Szervezetünk természetes méregtelenítési folyamatai biztosítják a bélrendszer és egész szervezetünk egészséges működését, azonban ha nem fordítunk kellő figyelmet az étkezéseinkre és életmódunkra, szervezetünk méreganyagokkal telítődhet, amelyek számos egészségügyi probléma forrásai lehetnek. A pattanásos bőr, az emésztési problémák, az ízületi bántalmak mind utalhatnak a toxinok jelenlétére szervezetünkben, de a felborult sav-bázis egyensúly jelei is lehetnek.

Azért, hogy a betegségek kialakulásának esélyét csökkentsük, érdemes időről-időre méregtelenítenünk, amihez segítséget nyújthat a keserűsó is, azonban használata kockázatot is rejt magában: ha túlzásba visszük, olyan ásványi anyagok is távozhatnak szervezetünkből, amelyekre szükségünk van, így nemcsak bélrendszerünk egészsége, hanem immunrendszerünk is meggyengülhet. Válasszuk a méregtelenítés biztonságosabb formáját zöldségek, gyümölcsök formájában, és döntsünk egy megbízható méregtelenítő program mellett, mert a különböző otthoni praktitkákkal többet árthatunk szervezetünknek, mint sejtenénk!

Forrás:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2367451/Granny-right-We-need-dose-Epsom-salts.html