Fontos tudnivalók a víztisztító alkatrészek cseréje előtt

Szponzorált tartalom

Víztisztító alkatrészek

A vízszűrők, akárcsak bármelyik más mechanizmus, a külső tényezők vagy az élettartamuk okán meghibásodnak, tönkremehetnek. Ha a vízszűrő meghibásodott, a mosogatónál lévő vízcsapon keresztül nem áramlik a víz, szükség van a helyzet megoldására.

Ezt kétféleképpen lehet megtenni. Az első, hogy azonnal új víztisztító alkatrészek után kell nézni, a második pedig, hogy felveszi a kapcsolatot a cég vagy az online áruház szakosodott szervizével, ahol a szűrőt vásárolta és tőlük kér segítséget.

Külön figyelmet érdemel a szűrőre vonatkozó garancia. Ha a káreset garanciális, akkor ne próbálja meg egyedül pótolni a víztisztító alkatrészeket, hanem vegye fel a kapcsolatot a vízkezelő rendszer gyártójával!

Érdemes megjegyezni, hogyha a szűrő nem felel meg a jótállási jegyzékben meghatározott telepítési feltételeknek, akkor a jótállás nem vonatkozik rá! Viszont, ha a szűrőegység vagy egy márka alkatrésze cserélhető más márkájú víztisztító alkatrészekkel, akkor pontosan össze kell hasonlítani a méreteit, teljesítményét és működési körülményeit.