A protektoros kesztyű használata kötelező

Szponzorált tartalom

Protektoros kesztyű

A ruházat nagy része nemcsak a test melegen tartását szolgálja, hanem egyben védelmet is nyújt. A protektoros kesztyű fő célja a kéz épségének megőrzése motorozás közben.

Egyrészt a széllel szemben védi a kezet, másrészt az esetleges esések és balesetek során gátolja meg, hogy az említett testrészen nagyobb zúzódások keletkezzenek. Persze, sokféle kesztyű létezik, ami mind a kéz védelmét szolgálja. Ott van a munkakesztyű, ami nélkül nem lehetne dolgozni bizonyos szakmákban. A bokszkesztyű, ami nélkül összetörne az ökölvívók keze. A műanyag kesztyű, ami az orvosok és kutatók kezét védi meg a fertőzésektől.

A protektoros kesztyű használata legalább ugyanilyen fontos és elengedhetetlen, mert a kézfejnél védőelemekkel, a tenyérnél erősítésekkel és az ujjperceknél gumibetétekkel van ellátva, aminek eredményeképpen a kéz akkor is védve van, ha a motoros az aszfalton csúszik néhány métert. A protektoros kesztyű a motorkerékpározók kezének épségéért lett kifejlesztve. Használatával sok kellemetlen horzsolástól óvhatják meg magukat.